Asparagus. Photo Kris Vlegels/Humus x Hortense
humus x hortense/Humus x Hortense
Caroline Baerten /Humus x Hortense
humus x hortense/Humus x Hortense
Humus x Hortense
Michelin Gids
De stap waard
Duurzame gastronomie
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Nog voor het hip en trendy werd, waren chef Nicolas Decloedt en gastvrouw/sommelier Caroline Baerten voorvechters van de plant-based keuken. Hun duurzame zienswijze en creativiteit is een inspiratiebron voor velen (check zeker hun indrukwekkend duurzaamheidsrapport online). Een bezoek aan dit statige hoekpand, met de prachtige engelenschilderingen en gouden ornamenten aan het plafond, is een ervaring die beklijft.De microseizoenen komen tot leven dankzij de nauwe samenwerking met botanist/wildfarmer Dries Delanote en andere ambachtsmensen. Zero waste is een state of mind. Hier geen platgetreden paden, maar een eigenwijze kijk op gastronomie. Gedurfd. Innovatief. Een persoonlijke interpretatie van Paris-Brest, met dry aged knolselder, een mousseline van kweepeer, mierikswortel voor subtiele pit en een jus van knolselder/appel sublimeert de groente bijvoorbeeld op intense wijze. Met een mix van amazake, sake, milky oolong thee en wodka toont de sommelier dat ze perfect weet hoe ze de uitbundigheid van dergelijke creaties kan versterken. Elke gerecht wekt nieuwsgierigheid naar wat volgt. Humus x Hortense is een wereld op zich.
Locatie
rue de Vergnies 21050 Ixelles