ViaMichelin
De Moerbei
Afbeelding van de locatie
Michelin Gids
De stap waard
Marktkeuken
De beoordeling van de Michelin Gids
Chef Michael Corpel en sommelier Frank de Haas schrijven een nieuw hoofdstuk in het glansrijke verhaal van De Moerbei. Deze oude boerderij werd in 1996 omgevormd tot een stijlvol restaurant dat klasse uitstraalt. Zowel in de begindagen als vandaag is de ambitie onveranderd gebleven: gasten bekoren met topproducten, of het nu wijn of noordzeetong betreft.Chef Corpel laat zich inspireren door technieken en ingrediënten uit heel de wereld, maar aapt niet na. Zijn gedetailleerde bereidingen bundelen lokale producten met een voorliefde voor de Noordzee, de intensiteit van klassieke sauzen, maar ook hier en daar een exotische smaakmaker. In beurre noisette gebakken tarbot gaat hij bijvoorbeeld levendigheid geven door de beurre blanc met dashi te bereiden en er druppels kruidenolie in te verwerken. Stukjes kreeftenstaart en kort gegrilde groene asperges maken het feest compleet. De puurheid van de smaken primeert bij De Moerbei, en dat laat geen enkele fijnproever onberoerd.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Dorpsstraat 5a
2361 AK Warmond