










Willem Hiele

Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Rock ’n roll chef Willem Hiele komt tot rust in deze architecturale parel van Jacques Moeschal. De omringende polders van natuurgebied De Keignaert staan centraal in elke ruimte van dit imposante brutalistische pand. Het ruimtelijke design van de jaren zestig en zeventig geeft het minimalistische decor karakter. U komt hier thuis bij chef Hiele, die zijn favoriete platen voor u afspeelt.Hij brengt de ruwheid van de zee en de natuur met een zeer eigen finesse op het bord. Diepgaande sauzen en vinaigrettes, de intensiteit van vuur en zijn inventiviteit sublimeren regionale lekkernijen als noordzeevis en groenten. Polderhaas gaat hij bijvoorbeeld op het karkas bereiden en aromatiseren met laurier, ganzenvet, boter en rozemarijn. Kriekjes die lang zijn opgelegd, trompettes de la mort en een verbluffende saus van haas met Schaarbeekse krieken die à la minute wordt afgewerkt met chocolade en bloed geven deze diepe less is more bereiding een extra dimensie. Chef Hiele hoeft niet uit te pakken met verrassende associaties om te overtuigen, al doet hij dat bijvoorbeeld wel door een friszurige mole van appel te serveren bij ganzenborst. Deze ervaring intrigeert, des te meer in combinatie met een overnachting in een van de zeven kamers.
Zijn sterke punten
Parking
Locatie
Kapittelstraat 718460 Oudenburg