Chantal Arnts/RIJKS®
Sophie Morsink/RIJKS®
Rinze Vegelien/RIJKS®
Chantal Arnts/RIJKS®
Chantal Arnts/RIJKS®
Chantal Arnts/RIJKS®
RIJKS®
Michelin Gids
De stap waard
Creatief
De beoordeling van de Michelin Gids
Joris Bijdendijk heeft de culinaire parel van het Rijksmuseum op de kaart gezet met een persoonlijke keuken. Hij werkt voornamelijk met ingrediënten van eigen bodem en geeft ze graag extra punch met de exotische invloeden die de Nederlandse keuken kenmerken. Hij vertelt een eigen verhaal en sleept gasten daarin mee. Het volledig opgefriste interieur, met veel natuurlijke materialen en een warme feel, zet nog meer in op beleving. RIJKS® weerspiegelt het bruisende Amsterdam.Het raffinement van de weldoordachte gerechtjes valt meteen op. Het ene verbluffende idee volgt het andere op. Het is boeiend, het intrigeert. Neem nu zijn signatuurgerecht dat een millefeuille van fijne vellen rode biet, mooi aards en lichtjes zoet, power geeft met een beurre blanc die opgewekt is met sojasaus van Tomasu en frisse peterselie-olie. Eenvoud in zijn meest delicieuze vorm! Bij Rijks ontdekt u versie 2.0 van de Nederlandse gastronomie.
Locatie
Museumstraat 21077 XX Amsterdam